Interior issue- resolution ideas

A difficulty that I have recently come across when attempting to redesign the kitchen, in order for it to fit the resident’s requested criteria more closely, is the addition of more social seating/space in the limited size of the space. After taking photographs of kitchen and realising the limited space which is available- I stepped away from the direct space, went outside, and realised that more space could be added by adding a balcony/attached pavilion to the side of each flat: Screen Shot 2017-04-24 at 14.07.39.pngScreen Shot 2017-04-26 at 16.18.09In this primary source photograph, it shows the available space to design an idea of knocking through the windows in order to attach a balcony.

This would be beneficial for the design by changing the external appearance of the existing building- therefore, adhering to the client’s request.

In order to move this idea forward, I will research existing balconies, potentially in wider contexts, such as skyscrapers and various forms of communal living. This will aid me in having a broad understanding of the different existing designs and how I can combine them to design and model the most effective and fitting balcony for the site.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s