How I chose to format my exhibition space

I chose to have the pavilion at eye height, as it allows the observer to look through the model to notice the spacing between the shadowy perspex, creating a flattering angle for each layer. Similarly, this allowed for there to be space to put the respective design sheet directly next to it- also at eye height for easy reading my an observer. 

For the staircase, I chose to use a slightly smaller shelf which would be above eye height, as it means that the observer will have to look up at the model, making it look of a larger scale and showing the underside details of each section of it. This choice to show the model from the higher angle also shows the contrast between the transparent grey and the dark edges of the perspex. I chose the put the balcony on a plinth as it would result in its being seen from a higher angle, meaning the details of the exterior steps and indoor storage would be apparent. This also broadened the overall appearance of my exhibition as it meant that not every aspect of it was wall mounted.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s